Industry Information

Centrifugal pump

What working conditions are centrifugal pumps suitable for ?

Question 1: What is Centrifugal pump ?

Answer : Centrifual pump is a kinds of Sanitary pump ,it refers to a pump that transports liquid by the centrifugal force generated by the rotation of the impeller.

Question2: What medium is Centrifugal pump suitable for ? 

Answer: Centrifugal pump suitable for low viscosity medium, suggest under 500cps 

Question 3: Is Centrifugal pump suitable for mdium which including particle ?

Answer : Not suitable 

Question 4 : What is highest temperature ?

Answer : The standard configuration has a maximum temperature of 130 degrees Celsius, and there are also high temperature configurations with a maximum temperature of 250 degrees Celsius.

Question 5: What is the main purpose of centrifugal pump ?

Answer: Mainly used for transport low viscosity media, such as water , bear , milk ...

Question 6 : What are the main advantages of DONJOY centrifugal pump compared with other brand centrifugal pumps ?

 Answer : Long service life, multiple configurations, simple maintenance and high cost performance...

Question 7: How long is the warranty period ?

Answer :12 months .

Question 8 : Why we have to choose Donjoy ?

Answer : Donjoy is a manufacturer specializing in the production of intelligent valves, sanitary pumps, fittings , manhole, filters and so on, With wide range of products, professional technical research & development department, mature sales team, modern production workshop and equipment, after-sales service, with 3A, CE, ISO, FDA, etc. International Certification. Wide range of products, excellent quality, cost-effective, worthy of your trust !